Com gravar les teves explicacions i penjar-les a la teva Aula digital

Contenido en el idioma por defecto

Una de les alternatives que tenim per substituir les nostres explicacions, durant aquest període, és la gravació d’aquestes i penjar-les a la nostra assignatura d’Aula digital.

Hem creat aquesta pàgina per ajudar-te a utilitzar aquesta alternativa en què et donam una sèrie d’indicacions de les passes a seguir.

 1. Gravació dels vídeos explicatius:

  Podem diferenciar dos tipus de vídeos, primer: el que ens interessa és gravar-nos a nosaltres fent una explicació; en aquest cas podem enregistrar-nos mitjançant el nostre mòbil o la càmera web del nostre ordinador.

  El segon tipus que podem fer és la gravació, des del nostre escriptori, d’una presentació o d’un altre element que vulguem mostrar. Per a aquesta segona opció, us recomanam abaixar-vos, si no el teniu, el programari Sreencast-o-matic.

  Recomanacions de com fer un enregistrament òptim:

  • Tenir molt clar l’objectiu de la gravació del vídeo explicació, per tant cal tenir clar el que volem comunicar.
  • El que desitjam compartir sempre arriba més bé a l’audiència si, a més de veure la persona que comunica, té el suport visual de la imatge: en aquest cas un power point, un programa que hagin d’utilitzar els alumnes, una pàgina web, etc.
  • Quant a la durada de la gravació, es recomana que no sigui superior a 5 minuts. Per tant, és preferible fer més vídeos breus i no un de sol i llarg. D’aquesta manera, t’assegures que cada vídeo té un objectiu concret i els usuaris el visionaran. Recordau que Sreencast-o-matic només deixa 15 min., com a màxim, de temps d’enregistrament.
  • Parla de manera clara i amb una velocitat normal, per tal que els usuaris puguin seguir fàcilment l’explicació.
  • Estructura bé la comunicació. Comença sempre el vídeo amb una introducció, per passar a un desenvolupament detallat dels aspectes que vols tractar i acaba amb unes conclusions i un resum dels punts destacats.
  • Prepara totes les pàgines web o la presentació que vulguis gravar durant la teva explicació, per tal que no es perdi temps a cercar a través del navegador o bé en l’obertura del programa que usaràs, a fi que el vídeo mostri aspectes importants i no hi hagi temps d’espera buits d’informació.
  • Utilitza micròfon per enregistrar la teva veu. És important que el resultat del vídeo sigui entenedor.
  • Revisa la il·luminació de l’estància, despatx des d’on faràs la gravació. Aquest aspecte implica que has de fer una prova abans d’iniciar la gravació definitiva, per comprovar la qualitat de l’àudio i de la imatge.
  • Tanca tots els programes que no necessitis durant la gravació, a fi d’evitar rebre notificacions automàtiques i que quedin enregistrades durant la gravació del teu vídeo.
 1. Penja els vídeos i posa’ls visibles: